International Yoga Day!

Sinds 21 juni 2015 is het elk jaar Internationale Yoga Dag in de wereld. Een dag waarop de traditie die yoga heeft, wordt gevierd.

Het voorstel om een internationale yoga dag te lanceren kwam van de Eerste Minister van India, Mr. Narendra Modi. Hij zei het volgende hierover:

“Yoga is an invaluable gift of India’s ancient tradition. It embodies unity of mind and body; thought and action; restraint and fulfillment; harmony between man and nature; a holistic approach to health and well-being. It is not about exercise but to discover the sense of oneness with yourself, the world and the nature. By changing our lifestyle and creating consciousness, it can help in well being. Let us work towards adopting an International Yoga Day.”

Vrij vertaald zegt hij dat yoga een onbetaalbaar geschenk is uit de oude tradities van India. Het belichaamt de eenheid tussen lichaam en geest, denken en doen, terughoudendheid en vervulling, harmonie tussen mens en natuur, een holistische benadering voor gezondheid en algemeen welzijn. Het gaat niet om oefeningen, maar om het ontdekken van het gevoel van eenheid met jezelf, de wereld en de natuur. Door onze levensstijl te veranderen en bewustwording te creëren, kan het bijdragen in ons algemeen welzijn. 

Speciaal voor deze Internationale Yoga Dag plaats ik een podcast om thuis zelf aan de slag te gaan. Deze podcast is gebaseerd op Yoga Nidra, ook wel ‘slaapyoga’ genoemd. Ideaal om ’s avonds in je bed deze podcast te beluisteren en rustig in slaap te vallen…

Geniet van een heerlijke avond en een fijne nachtrust!

Namasté <3

 

 

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *