NIEUW: Yogilates

Wat is Yogilates?

Yogilates is een combinatie van yoga en pilates. De dynamische pilates oefeningen worden afgewisseld met staande en zittende houdingen uit de yoga, die gepaard gaan met een bewuste ademhaling. Een workout met zorgvuldig opgebouwde serie rekoefeningen die het lichaam in een toestand van harmonie en balans brengt.

Even de verschillende voordelen uit de doeken doen:

Pilates bestaat uit georganiseerde oefeningen die zich concentreren op het gebruik van je kernspieren. Het is nl. zeer goed voor blessures. Je krijgt dus een betere houding, sterkere spieren en je wordt algeheel fysiek fitter.

Bij Yoga ga je statische houdingen combineren met ademhaling en meditatie. Je werkt dus naar binnen gericht. Yoga werkt heel goed voor revalidatie en chronische aandoeningen en bevordert de algemene gezondheid. De effecten ervan ervaar je in toegenomen flexibiliteit, beter evenwicht, sterkere spieren en het beter kunnen ontladen van spanning en stress.

Yoga en Pilates hebben dus wel wat gemeen! Je gaat zowel je body als mind trainen, je ademhaling is hierbij erg belangrijk en het geeft je lichaam een betere vorm.

Yoga is een reis van zelf experimenteren, je lichaam leren kennen en je eigen grenzen zelf aangeven. Er is een ingebouwde structuur maar niet elke les heeft een strakke, vaste structuur. Bij Pilates zijn de lessen net wel gestructureerd waarbij je er naar streeft om elke beweging zorgvuldig en beheerst te kunnen uitvoeren.

Hoe ziet een Yogilates les er uit?

We starten elke les met enkele opwarmingsoefeningen, gaan verder met een mix van pilates en yoga waardoor de spieren soepel en sterker worden en eindigen met een diepe ontspanning.

Hiervoor ga ik een samenwerking aan met Groepspraktijk ManuWell in Machelen.

Praktische informatie:

Lessenreeks (10 lessen) najaar 2018

De lessen starten op donderdag 20 september. Er zijn twee groepen:

Van 19u15 tot 20u15

Van 20u30 tot 21u30

Lesdata: 20/9 – 27/9 – 4/10 – 11/10 – 18/10 – 25/10 – 8/11 – 15/11 – 22/11 – 29/11

Geen les op 1/11.

Prijs voor deze lessenreeks: 100 euro (Wanneer je een les niet aanwezig kan zijn, mag je die beurt gebruiken om eens te komen sporten op onze toestellen of een half uurtje ontspannen op onze andullatiematras.)

De plaatsen zijn beperkt! Per groep kunnen er maximum 8 (dat is echt het maximum!) yogilatesliefhebbers meedoen.

Je kan inschrijven via mail naar nele@demovementstudio.be of op 0495/42.60.88. Geef in de mail duidelijk mee voor welke groep je wilt inschrijven. Ik bevestig asap terug zodat je zeker bent van je plaatsje.

Betaalmogelijkheden: je kan vooraf overschrijven op volgende rekening:

Rekeningnummer: BE44 7360 3990 3945

Naam: de Movement Studio

Mededeling: Naam – Yogilates najaar 2018 – groep 1 of 2

Zin in iets nieuw? Dan is Yogilates de uitdaging voor dit najaar 😉 

Namasté!

 

2 thoughts on “NIEUW: Yogilates

 1. Beste Nele,
  Worden er nog nieuwe lessenreeksen gegeven hiervoor ?

  1. Dag Sandy,

   Blijkbaar is je reactie tussen de spam terecht gekomen… mijn excuses daarvoor… Er zijn doorlopend Yogilates lessen op zondagvoormiddag van 10u30 – 11u30. Je kan ten alle tijde aansluiten. Het is een open level, toegankelijk voor iedereen!
   Geef gerust een seintje via mail, reservatie of sms en dan zien we elkaar snel!
   Groetjes,
   Nele

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *