de Movement Studio, de plaats waar beweging en creativiteit centraal staan. Twee woorden die belangrijk zijn voor onze (zelf)ontwikkeling. Niet alleen zetten we ons letterlijk maar ook figuurlijk in beweging, hiervoor gaan we onze eigen creativiteit terug aanwakkeren om zo resultaat gerichter verder te kunnen. Kortom, creatief coachen op een ‘dans’andere manier!

Wie is Nele?

Nele Temmerman begon als 5-jarig meisje met dansen. Ze ging in het middelbaar naar de Kunsthumaniora Dans in Gent en vervolledigde haar danstechnische vaardigheden als ‘danseuse contemporaine’ bij het Ecole Supérieure de Danse Rosella Hightower te Cannes, Frankrijk. Een zware achillespeesblessure maakte abrupt een einde aan haar danscarrière, waarna ze een studie in de communicatie begon en hiermee afstudeerde met onderscheiding én een Talent Award.

Na 12 jaar werkervaring in de privé-sector, waarvan 5 jaar in een kaderfunctie binnen HR, was het tijd om een nieuwe wending te geven aan haar carrière. De combinatie enthousiasme, professionalisme en maturiteit vormen de basis van een creatieve manier van denken, in eerste instantie binnen dans en beweging.

In de laatste drie jaar (na de geboorte van haar kinderen) legde ze de basis voor de Movement Studio: ze gaf les in de SAMWD Deinze gedurende 2 jaar, nam zelf terug danslessen, zocht manieren om met haar blessures om te gaan en volgde een opleiding tot creatief coach.

De drang om anatomie en artisticiteit te combineren uitte zich in de oprichting van Dance A.R.T! vzw. Improvisatie en compositie vormen de kernwoorden om tot nieuwe bewegingen te komen. Zonder drempels, zodat we van elkaar kunnen leren en werkelijk iedereen de kans krijgt om te dansen. Soms werken we toe naar een toonmoment.

In het geven van de danslessen, en ook om haar eigen blessures de baas te kunnen, begon ze meer en meer yoga toe te voegen. Yoga is gans haar leven op en af aanwezig. Soms jaren niets, dan weer intensieve periodes omdat de nood hoog was. Door het ouder worden en de creatie van haar eigen visie, combineert Nele yoga, dans en verbeelding om tot betere prestaties te komen.

Dat bracht haar er toe om de opleiding ‘creatief agogische coach’ te volgen én aan te vullen met een gediplomeerde yoga opleiding.

de Movement Studio verenigt haar zakelijke, artistieke en creatieve talenten: beweging, yoga én coaching!