To yoga or not to yoga?

To yoga or not to yoga?

Yoga komt van ‘yog’ en betekent ‘verenigen’, ‘to unite’. Het verenigen van jezelf met God klinkt nogal zwaar, maar yoga leert ons wel om ons lichaam, geest en gevoelens te beheersen om zo de ‘vereniging’ met God te bereiken. Ik hou liever van het woord ‘bliss’, vrij vertaald als geluk en gelukzaligheid. Hoewel in onze modern times het woord geluk andere interpretaties toebedeeld krijgt…maar daar ga ik nu niet over uitwijden. Stof voor boeiende gesprekken…
Yoga of geen yoga dus, dat is de vraag. Nu we weten wat yoga betekent kunnen we ons een antwoord voorstellen. Althans, dat denken we, want eerlijk is eerlijk: pas als je een yogales gevolgd hebt, en liefst enkele en niet eenmalig, kan je je een ‘oordeel’ vormen over yoga. Of wacht… Het beheersen van je geest betekent dat je je vrij van oordelen opstelt…Je ziet het: een onmiddellijk antwoord op deze vraag is niet evident. Wel is er een vraag die je jezelf telkens opnieuw kan stellen: wat wil het hart? 
Namasté <3 

Wekelijkse yogalessen vanaf 11 september

Vanaf dinsdag 11 september starten we terug met wekelijkse yogalessen. Op dinsdagavond starten we met Restorative Yoga om 18u45 en om 20u volgt er een Hatha Yogales. Je mat reserveren is noodzakelijk, dat kan op onderstaande knop. 
De lessen gaan door in Open Huis 216, Kortrijksesteenweg 216 in Deinze. Kom zeker op tijd, zodat we op tijd kunnen starten.

dMS voorziet al het yogamateriaal, je hoeft enkel een flesje water mee te brengen. 
Prijzen:

  • 10 beurtenkaart = 100 euro
  • 5 beurtenkaart = 65 euro
  • losse les = 15 euro
  • drop-in docenten = 10 euro
  • eenmalige proefles = 8 euro

NIEUW: Yogilates

In samenwerking met ManuWell in Machelen-Zulte starten we op donderdagavond een lessenreeks op die zowel Yoga als Pilates bevat. We gaan een flow creëren waarbij de kracht en uithouding die Pilates biedt, wordt vermengd met de ontspanning en het naar binnen werken waar Yoga vooral aandacht aan geeft. De eerste lessenreeksen zijn reeds volzet, maar binnenkort worden nieuwe data ingepland…hou onze website en facebookpagina in de gaten!

Yoga op zondagochtend

Op regelmatige basis gaan we yogalessen organiseren op zondagochtend. De data kan je terugvinden op onze web- en facebookpagina en zullen telkens doorgaan van 10u – 11u in Open Huis 216, Kortrijksesteenweg 216 in Deinze. De eerste zondagles gaat door op 16 september!

11/9: Restorative Yoga @18h45
11/9: Hatha Yoga @20h
16/9: Hatha Yoga @10h
18/9: Restorative Yoga @18h45
18/9: Hatha Yoga @20h
20/9: Yogilates @19h15
20/9: Yogilates @20h30
22/9: Start2Yoga @16h

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *